Dámský klub řeší: Hledáme triky na dokonalé opálení

3. července 2015·Životní styl·Luboš Procházka

K létu neodmyslitelně patří pikniky, grilovačky s přáteli a hlavně koupání. Ať už vyrážíte kamkoli spoře oděni, jistě se cítíte lépe, když nemáte barvu sýra. Jak dosáhnout ideálního nazlátlého opálení? Poradíme vám!

Pozor na paprsky

Ozonová vrstva je výrazně tenčí a proto bychom si měli v horkých slunečných dnech dávat pozor. Při opalování myslete na nutnou ochranu opalovacími krémy a hlavně to příliš nepřehánějte. Mezi 11. a 15. hodinou byste se neměli Slunci příliš vystavovat.

Když už jdete na sluníčko, myslete na to, že byste se na něm měli opalovat maximálně 20 minut. Spálení je nepříjemné, bolestivé, ale hlavně zdraví nebezpečné. V takovém případě se opravdu nevyplácí riskovat.

Jde to i bez sluníčka

Dnes už v drogerii seženete spoustu různých samoopalovacích krémů nebo si můžete nechat opálení nastříkat. V obou případech je to méně škodlivé než pravidelné válení na Slunci nebo v soláriu. Pokud se trochu opálíte přirozeně, pak můžete svou barvu podpořit zvýšenou konzumací betakarotenu, a to buď v tabletách nebo v pravidelných dávkách mrkve.

 

A jak to mají s opalováním moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Mám skvělý tip na dlouhotrvající opálení do hněda a to bez spálení. První tři dny u moře se opalujte jen max do 10h dopolední a pak až od 16h do západu slunce. Od 10h do 16h buďte pod deštníkem a furt se mažte zevnitř i zvenčí 🙂 Mazat se musíte podle citlivosti pokožky 30 až 50 SPF. Čtvrtý a pátý den už se opalujte do 11h dopolední a pak od 15h do večera. Mažte se 30 nebo 20 SPF. Jinak zbytek času opět trávit pod deštníkem nebo ve vodě. A šestý den i více se vyhýbejte přímému slunci od 11.30h do 14.30h. Zbytek času už jen promazávejte čím dál nižším faktorem. Nezapomínejte také na poctivé mazání po plážování kvalitními, hydratačními, poopalovacími přípravky. Jinak se vám opálení rychle sloupne. Nepoužívejte v tu dobu peelingy, vybledli byste. Po tomto návodu budete zaručeně krásně opálení a to hodně dlouho. Vždycky mi všichni závidí, že jsem tak dlouho hnědá, a je to právě díky tomuto systému – při opalování prostě spěchám pomalu 🙂  

Markéta: Na už opálené tělo, pro dohnědnutí a efekt krásné barvy kůže – olivový olej s pár kapkami citrónu.

Přidejte své tipy a zkušenosti i vy. Čekáme na ně už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme