Dámský klub řeší: Spíte tvrdě nebo vás všechno hned vzbudí?

13. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Dnes je pátek třináctého a ještě navíc si připomínáme Světový den spánku! A právě tématu spánku se dnes budeme věnovat v Dámském klubu rádia Frekvence 1.

Jako špalek

Sousedi kopou elektřinu, venku houká sanitka a vám u hlavy drnčí budík. Ani to vás ale nerozhodí natolik, abyste svižně vyskočili z postele. Pokud to tak máte, možná vám mnozí závidí. 

Vy ale pravděpodobně se svým tvrdým spaním bojujete. Pokud by vás někdo naléhavě potřeboval, telefon neuslyšíte. Ale hlavně každý večer usínáte s obavami, jestli ráno zareagujete na budík.

Zkuste si upravit režim tak, že budete každý den chodit spát ve stejnou dobu a ve stejnou dobu i vstávejte. Někteří odborníci tvrdí, že po třech týdnech zaznamenáte zlepšení.

Spánek lehký jako vánek

Pokud se v noci vzbudíte jen kvůli tomu, že venku někdo zakašlal, máte asi hodně lehké spaní. Jestliže se budíte několikrát za noc, asi příliš nadšení nejste. Můžete se ale pokusit svůj spánek zkvalitnit. Před spaním se vždy dostaňte do duševní pohody, na noc nejezte a omete sledování televize a koukání do počítače. To vše má vliv na kvalitu vašeho spánku.

Pokud máte problémy s usínáním, s probouzením nebo se samotným spánkem, možná najdete řešení svých problémů TADY.

 

Jaký spánek mají moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Byly doby, kdy jsem usnula objímajíc obří reprák, ze kterého na plné pecky znělo turbo techno. Ovšem člověk stárne, má občas nějaké ty trampoty, takže když mě nic netrápí a nejsem ve velkém stresu, tak spím jako miminko. Jakmile mám nějakého brouka v hlavě, tak si musím pomoci přírodními bylinkami, milováním… prostě nečím, po čem zaručeně vytuhnu.  

A jak jste na tom vy? Na vaše názory čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme