Dámský klub se ptá: Co dělat, když si na vás zasedne šéf?

12. června 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Práce vás baví, kolektiv je skvělá, ale je tu jedno „ALE“. Tím je váš šéf! Zasedl si na vás. Co s tím? Má cenu to řešit nebo je lepší mávnout nad tím rukou? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Boj s větrnými mlýny

Šéfovi každý den vaříte kávu, nosíte mu dárky když má narozeniny nebo svátek, ale stejně vám to není nic platné. Šéf se na vás pořád dívá skrz prsty ať děláte, co děláte. Když je na vašem oddělení nějaký průšvih, jste to právě vy, kdo za všechno může. V takovém případě vám poradíme jediné. Neřešte to. Zkuste svého šéfa respektovat, ale neprožívat. Dělejte svou práci tak, jak to umíte nejlépe a energii vkládejte do ní. Kdybyste ji vkládali do svého šéfa, bylo by to zbytečné.

Mezi čtyřma očima

Trápí vás fakt, že váš šéf si na vás zasedl natolik, že zvažujete odchod ze zaměstnání. Ještě než to uděláte, zkuste si s ním promluvit. V klidu, ale zcela upřímně mu řekněte co vás trápí, zeptejte se ho na jeho postoj k vám a možná budete překvapeni. Občas totiž situace může být jiná než se vám zdá.

A jak jsou na tom se svými šéfy moderátorky Dámského klubu?

Markéta: “Jednou se mi povedlo tuto situaci zažít a už nikdy nechci. Zaplať bůh se to vyřešilo tím, že vyměnili šéfa.”

Aneta: “No, šéf ne, ale paní učitelka dějepisu ano. Mamka to vyřešila dopisem a promluvou. Moc to nepomohlo. Co se šéfů týče, vycházím skvěle s těmi, kteří mají mozek a pod jejichž vedením se něco učím. Ti, kteří si na mě hodlají vylévat své mindráky, slabosti a strach z ohrožení mladší generací, nerespektuji a diplomaticky ignoruji…vlastně jsem na ně zasedlá já a právem.”

A jak reagujete vy na šéfa, který si na vás zasedl? Svěřte se nám už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme