Dámský klub se ptá: Co umí uvařit vaše dítě?

18. září 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Máte doma malého kuchtíka nebo se vaše dítko vyhýbá kuchyni jako čert kříži? Pokud a) je správně, pak nás zajímá, jaké pokrmy dokáže vaše ratolest vykouzlit. Probereme to v dnešním Dámském klubu rádia Frekvence 1.

Dětské ručičky umí zázraky

Jsou případy, kdy jsou dětské ručičky díky svým rozměrům vhodnějším kuchyňským pomocníkem než vaše ruce. Zkusili jste s dětmi dělat třeba takovou drobenku? Pětileté dítě ji vykouzlí během mžiku a hrudky jsou zhruba stejně velké. Zkrátka ideál! Děti milují vykrajování těsta. Proto je nechte v kuchyni kouzlit tak dlouho, jak budou chtít. Je jasné, že musíte odmyslet nepořádek, který po nich zůstane, ale dítě se zabaví, vy si můžete na chvilku hodit nohy na stůl a dát si třeba kafíčko. A nebo vytvářejte dobroty spolu a dítku předávejte tipy na to, jak udělat z dobroty, kterou tvoříte neodolatelnou delikatesu.

Světový trend

Dnes už děti vaří poměrně běžně. Nejen doma v kuchyni, ale také před kamerami. Dětské soutěže ve vaření lákají k obrazovkám děti, jejich rodiče i prarodiče a není se čemu divit. Tento světový trend ukazuje, že třeba i desetiletý školák dokáže uvařit delikátní pokrmy a v kombinaci s estetickým cítěním vykouzlí skvostné dílo. Pořady o dětském vaření jsou zábavné, poučné a inspirují malé i velké diváky. 

Jak to mají s dětským vařením moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Neuměla jsem vařit jako dítě, neumím to ani dnes 🙂 Ale bavilo mě dělat ze zbytků jídla na stole různé “dobroty” 🙂 

Markéta: S dcerou vařím od malinka, tedy od malinka do všeho zasahovala, dělal nepořádek, tvořila cukroví, které se nedalo jíst, ale byla šťastná a já taky. Dneska si uvaří jednoduché věci a šťastná jsem já. Možná i ona 🙂

A jak jste na tom vy se svými potomky? Vaříte? A co nejčastěji? Svěřte se nám už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme