Dámský klub se ptá: Jezdíte raději vlakem nebo autobusem?

19. února 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Silnice nebo železnice? Obě varianty cestování mají své plusy i mínusy. Na Frekvenci 1 se jim budeme věnovat v dnešním Dámském klubu. Vysíláme ho mezi 16. a 17. hodinou.

Železná jistota

Koleje mají jasně dané kam vedou, takže je cestování vlakem bezpečnější než jízda autobusem. Ve vlaku se můžete pohodlně procházet, zajít si do jídelního vagonu nebo se zavřít do vlastního kupé. Tam si můžete vyvětrat, nerušeně posvačit, dá si šlofíka nebo se věnovat jiné činnosti, kterou si zkrátíte dlouhou chvíli.

Autobusem až do cíle

Při cestování autobusem je dost pravděpodobné, že vás dopraví až do cíle. Ve srovnání s vlakem má autobus tu výhodu, že se nemusí spoléhat na železniční síť. Díky tomu se můžete dostat do cíle mnohem rychleji. V některých autobusech si můžete v průběhu cestování vychutnat film a když budete mít štěstí na vybavený bus, v průběhu cesty si můžete i odskočit. 

Cestují moderátorky Dámského klubu raději vlakem nebo autobusem?

Markéta: „Z této volby miluji vlak. Zvláště jídelní vůz a dlouhé trasy. Připadá mi to jako romantický způsob cestování.“

Aneta: „Letadlem. Ale jinak jednoznačně vlakem. Na tomto světě miluje cestování autobusem snad jen můj taťulda, kterého nikdy nepřestane bavit přesvědčovat celý svět o tom, jak je autobus opravdu ideální a pohodlný dopravní prostředek na dlouhé trasy.“

Čím raději cestujete vy? Podělte se s námi o názor už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme