Dámský klub se ptá: Jste hypochondři?

17. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Vývoj medicíny sice postupuje mílovými kroky kupředu, ale stejně tak rychle přibývá lidí s nějakou civilizační či jinou chorobou. V některých případech jde ale spíš jen o psychickou záležitost. Mezi námi jsou i hypochondři! Patříte mezi ně? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Zdravý jako řípa

Někteří odborníci se shodují na tom, že naše tělesná schránka reaguje na to, jak se cítíme uvnitř. Pokud jste psychicky v pohodě, nemoci se vám pravděpodobně vyhýbají. A pokud ne, dokážete se svou pozitivní myslí vysekat ze zdravotních problémů velice rychle.

Tady bolí, tu píchá

Každý den se budíte s bolestí jiné části těla? Zoufáte si na svůj zdravotní stav a u doktora jste pečení vaření? Zkuste zhodnotit situaci dřív než propadnete panice. Překyselení organismu není rakovina a to, že jste unavení, nemusí znamenat blížící se mrtvici. Zkuste jen změnit životosprávu a buďte psychicky v pohodě. Uvidíte, že to pomůže.

Jsou moderátorky Dámského klubu hypochondři?

Markéta: „Nemám čas být nemocná, i když evidentně nemocná jsem, natož abych si nemoci vymýšlela .“

Aneta: „Nemám čas být ani hypochondr. Nerada chodím k doktorům, ale je pravda, že když mě něco bolí delší dobu, tak než abych šla k lékaři, tak doma sténám, že asi umírám na rakovinu. No, můj partner Prince se mi už směje, že bych si taky mohla vymyslet i jinou nemoc, než rakovinu.“

A co vy? Jsou mezi vámi hypochondři nebo se s nimi potkáváte? Na vaše zkušenosti se těšíme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme