Dámský klub se ptá: Kamarádíte se s maminkou?

5. února 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Maminku máme jen jednu. Postoj k ní se ale různí. Je vaše maminka vaší kamarádkou nebo ji respektujete spíš jako autoritu? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Nejlepší kamarádky

Pokud máte k mamince blízko, jste možná nejbližšími kamarádkami. Maminka je tou, ke které se běžíte pochlubit s úspěchem i vyplakat. Pokud vás v takových chvílích maminka přivítá s otevřenou náručí a s pochopením, buďte šťastní a važte si toho. Mít nejlepší kamarádku v rodině se vyplatí už jen proto, že v případě problémů víte, že vás nenechá na holičkách.

Vztah matka x dcera

Maminku milujete, ale vnímáte ji jako starší a moudřejší generaci, která vám předává cenné zkušenosti. I takový vztah je v naprostém pořádku, pokud ovšem jedna ze stran nestojí o bližší kontakt. Pokud tomu tak je, otevřeně si s maminkou promluvte. Váš vztah se může změnit i v pokročilém věku a obě pak můžete být příjemně překvapeny. 

Jaký vztah s maminkou mají moderátorky Dámského klubu?

Markéta: „S mojí mámou máme bezva vztah, respektuji ji, miluji ji a ona mě také. Ale většinu mého života jsem jí brala jako rodiče, tedy nejezdily jsme spolu na wellnes víkendy, k moři, netrávily jsme hodiny telefonováním. Teď se to mění, škoda, že nás to nenapadlo dřív.“

Aneta: „Miluji oba své rodiče a vždy se mi zdálo nefér, když se mě někdo ptal, koho víc. Oba miluji stejně, ale jinak. Táta je můj nejlepší přítel, rádce, moje podpora a jistota, že na tomto světě existuje člověk, který mě nikdy nenechá ve štychu a nikdy nezradí. A maminka, to je prostě maminka, nikdo nemůže být víc. A i když si občas nerozumíme a ona celý život bojuje s mojí tloušťkou, kvůli čemu na mě byla mnohokrát opravdu až hnusně zlá, tak je to právě ona, koho volám a potřebuji obejmout, když je mi nejhůř.“  

Jaký vztah máte k mamince vy? Řekněte nám to už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Projekt Pro Fair Play

 

Životní styl - další články

Doporučujeme