Dámský klub se ptá: Máte raději fotbal nebo hokej?

23. ledna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Když hrajeme na mistrovství, celý národ sedí u obrazovek a fandí. V tu chvíli je vcelku jedno, jestli jde o hokej nebo o fotbal. Když se ale nejedná o mezinárodní soutěž, co sledujete raději? O tom bude dnešní Dámský klub na Frekvenci 1.

Puk v hlavní roli

Hokej je jedním z nejrychlejších sportů na světě. Puk chvílemi dosahuje rychlosti až 160 km/h. Historie ledního hokeje sahá do konce 19. století. Tou dobou byla sestavena jeho pravidla v kanadském Montréalu. Brzy se ale rozšířil i do Evropy a Asie. Hokejovými fandy hýbe množství hokejových soutěží, které se hrají po celém světě. Mezi nejznámější patří National Hockey League, European Trophy, Euro Hockey Tour a také hokejové Mistrovství světa. Na Olympijských hrách se hokej hraje už roku 1920.

Fotbalové šílenství

Nejpopulárnějším kolektivním sportem na světě je fotbal. Ten bavil dokonce už Římany ve starověku. Hrávali s malým míčem vyrobeným z vycpané kůže zvířat. Tehdy hra podobná dnešnímu fotbalu jmenovala harpastum. Česká republika má ve velkých světových klubech spoustu schopných hráčů. Není proto divu, že se najdou Češi, kteří fandí i zahraničním klubům. Ze světových soutěží k obrazovkám nejvíc táhne Mistrovství Evropy, Liga mistrů UEFA a jednou za čtyři roky také Mistrovství světa.

Fandí moderátorky Dámského klubu spíš fotbalu nebo hokeji?

Markéta: „Hokej je rychlejší, něco se tam pořád děje. Kluci jsou chvíli před jednou, chvíli před druhou bránou a když se poštěstí, tak divácké oko spočine na nějaké báječné rvačce. Fotbal mi připadá nekonečně dlouhý a než se trenýrky přesunou přes hřiště, tak já ztratím zájem, nehledě na to, že sama bych při takovém pohybu pošla vyčerpáním.“

Aneta: „Fotbalisté jsou blbě vidět, jak malé postavičky v dálce, které se honí za nějakou kuličkou. Takže nevidím žádný pěkný zadečky. V hokeji jsou sice blíž, ale zase oblečený až moc. Takže nejlepší je tenis, když se sexy, opálený a skoro polonahý tenista prohání po kurtech.“

Jakému sportu fandíte vy? Na vaše názory čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme