Dámský klub se ptá: Město nebo vesnice?

17. listopadu 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Garsonka v centru města, domeček se zahradou nebo byt na periferii. V dnešní době máte z čeho vybírat. Co se pro koho hodí nejlépe a proč? Nad tím se zamyslíme v Dámském klubu rádia Frekvence 1.

Příroda volá

Rodina s malými dětmi má nejvíc prostoru v domečku se zahradou. Velkým přínosem je i kvalita ovzduší, která je mimo město daleko lepší. Pokud se stěhujete do domku, musíte ale počítat s vyššími náklady a s tím, že se o obydlí od sklepa až po krov budete muset starat sami. Zahrada taky vyžaduje spoustu práce, proto vybírejte pozemek o takové rozloze, kterou jste schopni udržovat.

Všechno na dosah

Město vám nabízí komfort především v tom, že vše máte relativně blízko. Vaříte a chybí vám ingredience? Skočíte si do blízkého supermarketu. Potřebujete k doktorovi? Městskou dopravou jste tam za chvíli. Mladé páry i senioři to mají ve městě jednodušší. Život ve městě je ale daleko hektičtější a milovníkům klidu může brzy přestat vyhovovat.

Jsou moderátorky Dámského klubu spíš městské nebo je víc láká život na vesnici?

Aneta: Máma je z Prahy, táta je ze Sofie, jsme prostě několikagenerační “měšťáci”. Dokonce jsme měli i divadlo, byli jsme umělecká rodina a všechno nám vzali, všechno. I když vesnice je okouzlující, město prostě miluju.

Markéta: Máma je z Napajedel, táta je ze Čkyně. Nikdy jsme nic neměli a nic nám tedy nic nevzali. Celý život jsem prožila v Praze a teď bydlím dva metry za ní. Na vsi. I když je město okouzlující, svoji vesnici prostě miluju.

Vašim názorům a zkušenostem se budeme věnovat už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.,

Životní styl - další články

Doporučujeme