Dámský klub se ptá: Patří ženy na vojnu?

9. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Branná povinnost pro ženy možná bude v Čechách reálná. Některé dámy by to uvítaly, jiným při představě vojny naskakuje husí kůže. Dnes se tomuto tématu věnujeme v Dámském klubu rádia Frekvence 1.

Maskáčová lady

Existují ženy, kterým je vojenský styl blízký. Nejen, že obdivují uniformované muže, ale také se třeba rády oblékají do maskáčů. Je pak dost možné, že právě takové ženy a dívky by se nebránily branné povinnosti. Na vojně si skvěle vylepšíte fyzičku a stanete se disciplinovanými. A navíc být obklopena spoustou mužů 24 hodin denně, to je taky velmi příjemná představa.

Žena patří k plotně

Odpor ke zbraním, slabá povaha nebo jen touha starat se o teplo domova. To všechno je pomyslnou stopkou pro to, abyste se odhodlala k tomu jít na vojnu. Máte-li to tak, chápeme. Přeci jen v naší společnosti převládá většinový názor, že žena má být spíš hospodyňkou, která se postará o děti a domácnost. Na ochranu rodiny a také státu je tu muž.

A co Aneta z dámského klubu? Narukovala by?

Aneta: „Na vojnu bych i šla. Ale ne na pět let nebo dva roky, spíš tak na půl roku. Brala bych to jako hubnoucí a detoxikační tábor, kde se naučím samostatnosti, disciplíně a hlavně sebeobraně. Asi bych pak měla větší jistotu a klid, že se sama uchráním, kdyby bylo nějhůř.“

A jaký názor máte vy? Podělte se s námi o něj už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme