Dámský klub se ptá: Uklízíte před Vánocemi?

9. prosince 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Vánoce se nezadržitelně blíží! Než tu budou, chcete toho ještě spoustu stihnout. Napéct, sehnat dárky, ale také uklidit. Jak to ale stihnout? A je vůbec potřeba stihnout předvánoční úklid? Téma dnešního Dámského klubu rádia Frekvence 1.

Uklízím jako divá

Celý rok nestíháte umýt okna, prach se vám hromadí na nejvyšších skříních a stejně tak i ignorujete stropní pavučiny. Právě Vánoce se vám zdají jako ideální záminka pro to, abyste to všechno uklidili? Pokud uklízíte průběžně, vyhnete se nadměrnému stresu. 

I uklízení může být pohodové, když si úklid rozdělíte na části. Není přece povinností mít všechna okna umytá v jeden den. Pokud patříte mezi pořádkumilovné jedince, jen těžko se vzdáte některého z předvánočních úkonů. Zkuste ale přibrzdit především v případě, že vám uklízení ubírá spánek nebo čas, který jste chtěli trávit s rodinou.

Mám to na háku

Předvánoční úklid je termín, který vám nic neříká? Místo uklízení si raději pustíte nějakou pěknou pohádku? Chápeme to! Nakonec proč si zrovna před Vánocemi máte přidělávat práci a stres. 

Vánoce mají být obdobím klidu a pohody. Proto stačí, když vyluxujete, utřete prach a uklidíte všechny věci tam, kam patří. Pak už se můžete zabývat jen pečením, balením dárků a nasáváním vánoční atmosféry.

Jak moc řeší uklízení před Vánoci moderátorky Dámského klubu?

Aneta: „Nejsem v křeči. Celoročně uklízím stejně. Nevidím jediný důvod, proč bych v době klidu, pohody, odpočinku a vánoční atmosféry měla dělat tuto činnost déle, než jindy.”

Markéta: „Vánoční úklid je u mě vedlejším produktem zdobení. Miluju, když si obléknu parapety, nazdobím krb, rozsvítím stromy venku. A protože je to ve finále moc pěkné, tak aby to vyniklo, chce to trochu toho pořádku. Ale totálnímu šílenství nepropadám a okna myji až na jaře. Přes zimu se skrz ně stejně není na co koukat.”

A jak to máte s uklízením vy? Těšíme se na vaše názory už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme