Dámský klub se ptá: Užít si víkend s dětmi nebo je přesunout k babičkám?

28. listopadu 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Před námi je víkend! Po pracovním týdnu máte všeho dost, ale dětí jste si příliš neužili? Co teď? Úplně vypnout nebo si užít víkend i s ratolestmi? Téma dnešního Dámského klubu rádia Frekvence 1.

Víkend plný dětí

V pracovním týdnu fungujete spíš jako taxikář než jako rodič. Ráno dítko vozíte do školy, ze školy ho převážíte na kroužek, a z kroužku domů. Pak jen úkoly, večeře, umýt a spát. Z takového stereotypu vás může vytrhnout víkend, který s dětmi strávíte aktivně. Ať už bude jeho náplň jakákoliv, podstatné je, že budete spolu. Jednou to oceníte vy i vaše děti. Pokud nemáte energii na vymýšlení programu, internet je plný zajímavých akcí a tipů, kam můžete zajít.

Relaxační víkend

Toužíte po klidném víkendu? Chcete vyrazit s partnerem do sauny, užít si ráno bez nutnosti vylézt z postele? V tom případě si naordinujte jednou za čas víkend bez dětí. Pokud děti neodkládáte každý víkend, nemusíte mít výčitky, když to tu a tam uděláte. Prospěje to všem. Děti si jistě rády užijí babiček, babičky si užijí vnoučat a vy si vychutnáte pohodový víkend.

A jak to vidí moderátorky Dámského klubu? Je lepší víkend s dětmi nebo preferují děti odložit k prarodičům a užít si víkend plný klidu a relaxu?

Aneta: „Přemýšlejíc nyní jako bezdětná, bych se dětí, coby dětná, chtěla určitě na víkend zbavit. Tedy odpočinout si od nich. Vždyť přeci prarodiče je také mají co naučit.”

Markéta: „Já jsem vždycky trávila víkendy se svojí dcerou, když to šlo, protože jsem prostě chtěla. Vzhledem k tomu, že je od malinka velmi společenská, tak ona měla tolik vlastních programů se svými kamarádkami, že prarodiče neměli šanci a já měla dost času na odpočinek.” 

Na vaše názory se těšíme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme