Dámský klub: Vzali byste si někdy hypotéku nebo půjčku?

3. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Banky se předhánějí v tom, která nabídne výhodnější úrokovou sazbu a co nejnižší poplatky! A co víc: některé vám za sjednání půjčky nebo hypotéky ještě navíc dají reklamní dárek! Necháte se zlákat nebo se zadlužování vyhýbáte jako čert kříži? Dnes se tím zabýváme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Když nemám, tak si půjčím

Pokud nemáte jinou šanci, než si zajistit bydlení nebo rekonstrukci domácnosti půjčkou, pak alespoň jednejte obezřetně. Podmínky bankovních ústavů jsou leckdy plné kliček, do kterých se můžete zaplést a které vás mohou dost přiškrtit. Při vyšších částkách stojí za zváženou nechat se připojistit. Pokud pak nebudete schopni splácet, nemusíte byste řešit narůstající dluh a hlavně spoustu starostí.

Půjčku ani za nic!

Špatné zkušenosti, pověrčivost, zbytečné přeplácení nebo jen strach ze zadlužení. To všechno vás ovlivňuje natolik, že si nepůjčíte ani když vám doslova prší do domu. Naopak jste v tu chvíli experty na úsporná řešení a dokážete si poradit i bez pomoci bank. Bezdlužnost vám dává pocit, že můžete volně dýchat a nemusíte myslet na to, že každý měsíc dáte nemalou částku platu na splátky.

Mají moderátorky Dámského klubu zkušenost s půjčkami?

Markéta: „Mám to za sebou, už nikdy. Ty bezesné noci, plné hrůzy, že mi vezmou střechu nad hlavou, už nemíním nikdy opakovat. Kromě bydlení si na nic jiného půjčky neberu, ani kdyby to bylo zadarmo. Dokud na to nemám, tak to prostě nemám.“

Aneta: „Do svých 30 let jsem nedlužila nikomu ani korunu. Pak přišel byznys a najednou dlužím, kam se podívám. No vlastně jen bance, ale je to tak moc a na tak dlouho, že mám pocit, že dlužím všem. Až to za dvacet let splatím, tak doufám, že už žádnou půjčku potřebovat nebudu.“

A jak jste na tom vy? O své zkušenosti se s námi podělte už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme