Dočkáme se letních teplot nebo se vrátí aprílové počasí? Milovníci hub budou jásat

4. května 2024·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

I když už máme květen, tak venku to občas vypadá, jak kdyby trval apríl a s ním i jeho aprílové počasí. V příštím týdnu se totiž dočkáme sluníčka, ale i bouřek a deště. Radost ale budou mít všichni houbaři, kterým tak odstartuje sezóna. O vyhlídkách na dalších sedm dní mluvila meteoroložka Dagmar Honsová.

V pátek spadlo ve středním pásu našeho území až 20 mm srážek. I tak se ale budou teploty v příštím týdnu podle Dagmar Honsové pohybovat okolo 20°C. V sobotu nás čeká oblačno, občas polojasno, místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty 12 až 8 °C, denní teploty 15 až 20 °C, na jižní Moravě kolem 22 °C.

A vlastně to samé nás čeká i v neděli – polojasno, místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty 11 až 7 °C, denní teploty 17 až 21 °C. Podobně na tom bude celý následující týden. Díky přeháňkám a následné teplo bude přát houbám, takže houbařům doporučujeme vyrazit.  V pondělí lze očekávat oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 11 až 7 °C, denní teploty 17 až 21 °C. V úterý bude oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní i denní teploty budou stejné jako v pondělí.

Ve středu si počasí nachystá oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 11 až 7 °C, denní teploty 17 až 21 °C. Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 7 až 3 °C, denní teploty 17 až 21 °C. A stejný scénář je nachystán i na pátek. Bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 7 až 3 °C, denní teploty 17 až 21 °C.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme