FOTO: Frekvence 1 rozdávala skipasy v Herlíkovicích! V pondělí jedeme na Tanvaldský Špičák

23. února 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Projekt Celé Česko lyžuje s rádiem Frekvence 1 pokračuje! V úterý 24. února za vámi přijedeme s další várkou skipasů na Tanvaldský Špičák. Najděte si moderátorku Janu Knížkovou po 11:00 přímo na sjezdovce a buďte naladěni! Před tím se podívejte na fotky z páteční zastávky v Herlíkovicích.

Tanvaldský Špičák je největším lyžařským střediskem Jizerských hor, leží ve výšce 560 až 800 metrů nad mořem. Obtížnost devíti sjezdovek se samozřejmě různí, aby každý mohl zvolit podle svých dovedností.

Kromě klasických tratí je k dispozici dětské hřiště, které je vybaveno vlastním krátkým vlekem. Milovníky freestyle jízdy na snowboardu a lyžích jistě potěší snowpark Pod lesem. Přibližná délka všech tratí je 6km a je 100% pokrytá technickým zasněžováním.

Po sjezdu tratě na vás dole čeká 5 vleků a jedna lanová dráha o celkové přepravní kapacitě okolo 6000 osob za hodinu. Kvalita sjezdovek se těší tak vysoké úrovni, že Tanvaldský Špičák hostuje i soutěže celoevropského významu.

Jako v každém správném ski areálu, ani zde nechybí půjčovna a servis snowboardového a lyžařského vybavení. Pro snowboardy a lyže je k dispozici i testovací centrum.

Začínajícím i pokročilým lyžařům a snowboardistům své technické dovednosti rádi předají pracovníci lyžařské školy. Také zařízení s občerstvením našlo místo i zde, na Tanvaldském Špičáku.

Mapa skiareálu

Životní styl - další články

Doporučujeme