Frekvence 1 doporučuje: Na lyže jedině s brýlemi!

18. února 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Pokud vyrážíte na svah, určitě si s sebou přibalte lyžařské brýle. Frekvence 1 ví, proč jsou nepostradatelnou součástí lyžařského vybavení a také vám poradí s jejich výběrem. Více informací najdete uvnitř článku.

Základní funkce lyžařských brýlí

  • pomohou vám k lepší viditelnosti při lyžování v případě, že svítí slunce, stejně jako v případě větru a sněhu
  • chrání vaše oči před chladem a povětrnostními podmínkami, které venku panují
  • pokud nosíte dioptrické brýle, chrání i vaše brýle

Jak správně vybrat lyžařské brýle

Brýle byste si určitě měli osobně vyzkoušet. Důležité je, aby vám také sedly dobře k helmě, pokud ji budete při lyžování používat. Také se zaměřte na to, aby byly brýle dostatečně odvětrávány a nehrozilo tak jejich zamlžení.

Nejdůležitějším aspektem při výběrů brýlí je individuální citlivost na světlo a barvy. Důležitá je i ochrana proti UV-záření, která slouží jako mechanická ochrana, ale také k filtraci světla. Dobré je brýle vybírat i podle toho, v jakých podmínkách a v jakém prostředí budete nejčastěji lyžovat. Podle toho se také dělí zorníky brýlí. S tím jaké zbarvení zorníku a jakou filtraci vybrat vám poradí v prodejně sportu.

Ceny brýlí

Nejlevnější brýle seženete třeba za 200 Kč. Nepočítejte ale s tím, že vám dlouho vydrží. Rozhodně budou méně odolné než brýle kvalitnější. Stejně tak vám poskytnou menší UV ochranu. Lyžařské brýle seženete i za 4000 Kč. My vám ale doporučujeme volit zlatou střední cestu a pro rekreační lyžování do brýlí investujte 1000 – 1500 Kč.

Životní styl - další články

Doporučujeme