Frekvence 1 radí: Jak na zamrzlé autosklo!

9. prosince 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Dnes ráno musela většina řidičů škrábat skla! A tak má pro vás Frekvence 1 pár tipů, jak si škrábání (a že ho v příštích měsících zažijete ještě mnohokrát) usnadnit. Najdete je uvnitř článku!

Mosazná škrabka

Bez škrabky na led v zimě ani ránu, škrábat řidičákem nebo platební kartou je úmorné, navíc si koledujete o jejich zlomení. Úplně nejlepší je mosazná škrabka. Rozhodně se vyplatí si připlatit. Tenký proužek mosazi vsazený do plastu vydrží několik let. Ale pozor! Nesmí vám spadnout na zem. Když jsou v ní zuby, může vám sklo poškrábat.

Horká voda

“V žádném případě nelijte na čelní sklo horkou vodu”, říká na Frekvenci 1 Lukáš Bulánek z Autoskla S.O.S. Nonstop. “Pozor hlavně na nenápadné prasklinky. V nich je riziko největší. Řidič o  nich vůbec nemusí vědět. V případě, že na sklo nalijete horkou vodu, hrozí popraskání celého skla.”

Zapomeňte i na škrábání skla stěrači. Nepomáhá to a navíc si poničíte gumičky.

Pomůže i chemie

Sáhnout můžete i po chemii. Na trhu jsou speciální spreje, které jen nastříkáte a led povolí.

Každopádně nejlepší je prevence. Pokud nemůžete mít auto v garáži, používejte speciální aluplachty. Koupíte je za pár korun a na čelní sklo je připevníte pomocí stěračů a okraje zabouchnete do předních dveří.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme