Frekvence 1 radí: Vánoční úklid? Vsaďte na profesionály

8. prosince 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Do Vánoc zbývají už jen dva týdny! Povinností je hodně a času málo. Podle nejnovějších průzkumů se odmítáme stresovat a milerádi se spolehneme na pomoc profesionálů. Na kolik nás takový úklid vyjde a čím se při výběru řídit? Dozvíte se uvnitř článku!

Kolik to stojí

„Hodinová sazba za úklid začíná na nějakých dvou stovkách,“ říká na Frekvenci 1 Jan Hrdlička z plzeňské firmy Úklid Express.

Jen pro představu generální úklid bytu 3+1 nás vyjde na 2 a půl až 3 a půl tisíce. Za pořádný předvánoční úklid rodinného domu zaplatíme 3 až 5 tisíc. 

Většinou zahrnuje mytí oken, čištění koberců,omytí nábytku včetně kuchyňských skříněk, odstranění vodního kamene v koupelně. Připlatit si můžeme za ošetření nábytku oleje nebo čištění čalounění.

Volných termínů je málo

Ale pozor, jestli zvažujete profesionální předvánoční úklid přes firmu, držíme vám palce, abyste nějakou tu úklidovku vůbec sehnali. „Termíny jsou totiž téměř vyčerpané, a to už od října,“ říká Hana Kadlubová z firmy Hospodyně.

Reference nad zlato

Abyste nebyli zklamaní, vybírejte firmy prověřené. O jejich solidnosti může svědčit i to, že jsou členem nějaké profesní organizace například České asociace úklidu a čištění. Nejlepší je ale vždy tip od známého.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme