Frekvence 1 zjistila: Hitem letošních Vánoc budou tablety a čtečky knih!

13. listopadu 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Letošní "Ježíšek" bude bohatší! Za dárky totiž plánujeme utratit více než loni. A šetřit nebudeme ani na sváteční tabuli. Výdaje nakonec můžou být ještě vyšší. Na Frekvenci 1 jsme pro vás zjistili podrobnosti!

Zvýšil se počet těch, kteří  hodlají utratit za dárky od 5 do 15 tisíc korun. Zjistila to agentura STEM/MARK.

Letošní výdaje ale mohou být ve skutečnosti ještě vyšší. Skoro každý čtvrtý Čech se totiž přiznal k tomu, že minulý rok utratil za dárky nakonec víc, než plánoval.

Tablety a kosmetika

Hitem Vánoc nebudou stolní počítače nebo notebooky, ty už velká část dětí má. Od Ježíška teď děti chtějí hlavně tablety nebo elektronické čtečky knih.  

“A děti nad 10 let si pak přejí oblečení nebo peníze. Dospělí by rádi pod stromečkem viděli oblečení, kosmetiku a parfémy – a překvapivě i knihy”, řekl Frekvenci 1 marketingový ředitel firmy Cetelem Tomáš Siegler. “Hotovost by rádo za dárek vidělo každé šesté dospívající dítě,” dodal.

Co se týká dospělých: Peníze jako dárek by rádo dostalo 14 procent oslovených, s přibývajícím věkem ale podíl těch, kteří si přejí peníze, klesá.

Vánoce po Vánocích

Ne každý se ale dočká svého dárku pod stromečkem. Důvodem je, že 6 procent lidí plánuje nakoupit dárky výhradně až v povánočních slevách.

Životní styl - další články

Doporučujeme