Jak se dobře vyspat i ve vedru? Vyzkoušejte tyhle tipy

20. července 2018·Životní styl·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Léto je už v plném proudu a zatímco odpoledne u vody si nikdo nestěžuje, večer v peřinách nám bývá hůř. Ve vysokých teplotách špatně usínáme, opakovaně se budíme a ráno se probouzíme úplně vyšťavení. Aby tohle nebyl váš případ, vyzkoušejte několik tipů, které vám pomohou.

  • Navlhčete si závěsy

Pokud máte doma závěsy, namočte je v chladné vodě a pověste je zpátky do okna. Jak přes ně bude foukat vítr, přirozeně se ochladí a k vám do pokoje doputuje už jen osvěžující vánek namísto spalujícího horkého vzduchu. Má to ještě tu výhodu, že získáte studený větřík i bez hučení elektrického větráku. Pokud závěsy nemáte, namočte záclony. Případně můžete namočit čisté prostěradlo a do okna ho vyvěsit.

  • Nespěte nazí

Mnohé z nás to láká. Všude je ukrutné vedro, nás polévá pot a při představě, že bychom se měli ještě navléknout do pyžama, se nám kroutí prsty u nohou. Ve skutečnosti to však alespoň zvažte. Chytře zvolené, bavlněné pyžamo totiž váš pot vsákne a vaše tělo bude lépe dýchat. Nakonec vám bude lépe, než kdybyste se pod peřinou koupali ve vlastním potu.

  • Navlhčete ložní prádlo

Dalším způsobem, jak se ochladit, je postříkat ložní prádlo trochou chladnější vody z rozprašovače. Lehce navlhčené peřiny a polštáře vás během spánku nebudou tak hřát. Své cíchy však nenamáčejte příliš. Pokud z nich bude kapat voda a budou celé promočené, spát se v nich moc dobře nebude.

  • Strčte povlečení do mrazáku

Zní to možná trochu ulítle, ale zkuste si přes den čisté povlečení zabalit do igelitové tašky a strčit ho na pár hodin do mrazáku. Když ho večer povléknete na postel, ještě nějaký čas vydrží studené.

  • Nepijte alkohol

Na tuhle radu byste určitě přišli sami, ale za zmínku to přece jen stojí. Pokud budete před spaním popíjet alkohol, kvalita vašeho spánku se ještě o něco zhorší. Místo toho si vedle postele dejte skleničku studené vody, které se při nočním probuzení můžete kdykoli napít.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme