Jak zachránit umírající pokojové rostliny? Tento trik je vrátí do života

5. dubna 2019·Životní styl·Barbora Pisingerová

Ať už dbáte na přesnou míru zalévání i dostatek slunečního světla sebevíc, občas se stane, že některá rostlina začne umírat. Než ji však odepíšete a zamíříte pro novou, zkuste nejprve tento snadný trik! Možná vás vaše květina ještě překvapí.

Asi každý, kdo někdy doma pěstoval rostliny, se musel vypořádat se skonem některých z nich. Občas si květinu ve špatném stavu nevědomky přineseme již z obchodu, jindy je na vině zákeřná nemoc či parazit. V mnoha případech, kdy už by jste mohli být připraveni květináč vyprázdnit, však ještě není všechno ztraceno. I vadnoucí rostlinu lze snadno vrátit do života.

Pomůže vám epsomská sůl neboli síran hořečnatý. O jednoduchý trik se podělila máma z Austrálie, která své květiny opravdu miluje. “Trocha vody ve vaně s epsomskou solí a listy osprchuji, abych se zbavila prachu a rostlina byla šťastná,” prozradila svůj recept na úspěch.

“Musím je (soli) používat sama, ale věčně jsou vyprodané, protože je skupují zahradníci. To mě přivedlo na ten nápad,” popsala žena, co ji přivedlo na stopu jednoduchého triku.

Životní styl - další články

Doporučujeme