Jaká bude letošní zima? Odpověď zná vaše kočka

14. října 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Ten pravý podzim a podzimní počasí nás zatím ještě moc nepřekvapilo, ale mnoho z nás už ví, že zima se blíží. A proto máme otázky, jaká ta letošní zima bude. A víte, kdo zná odpověď? Naše kočky a jejich chování.

Meteorologové ještě odpověď, jaké bude v zimě počasí nemají, ale příroda je všemocná a ta už odpověď zná. A také jí mají majitelé chlupatých královen neboli koček. Ti mají díky nim doma soukromou meteostanici. Nutno ale podotknout, že je dobré pozorovat kočku, která chodí pravidelně ven.

Odpověď na počasí vám dá spíše vesnická kočka, která je spíše venku, než panelákový kocour, který zimu pozoruje maximálně tak z pohodlí svého nebo vašeho gauče. Jestliže má přijít tuhá zima, kočky se vykrmují a roste jim chuť k jídlu. Jestliže kočka neustále stojí u misky, víte, že přijdou kruté mrazy.

Dobré je také pozorovat kočičí spánek. Zima se na chlupatých stvoření také podepíše tak, že neprospí šestnáct hodin, ale klidně i dvacet. A staré pořekadlo říká, že čím hustější srst má kočka v říjnu, tím tužší a studenější zima, nás čeká. Tak co říká vaše kočka?

Životní styl - další články

Doporučujeme