Jaká je ta správná velikost mužské chlouby? Možná se budete divit

19. prosince 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Velikost mužského údu je pro muže často velice podstatná. Jenže jaká je správná míra a jak se vlastně správně měří velikost? To prozradil web ProZeny.

Velikost mužského přirození je pro některé alfou a omegou jejich života, zejména když mají pocit, že ho mají příliš malé. Dost často ovšem mají zkreslený přehled o běžné velikosti mužského přirození, o čemž svědčí jeden z nejčastějších dotazů na internetu: “Je 16 centimetrů dost?”

A jak ho správně změřit? S metodikou měření přišel americký vědec Alfred Kinsey. Ten provedl první rozsáhlý výzkum a stanovil metodu. Délka se měří pomocí krejčovského metru přiložením ke kořeni na horní břišní straně. Podle jeho průzkumů má sedmdesát procent mužů úd dlouhý od 14 do 16,5 cm. Nejčastější hodnotou je 15,5 cm. Obdobný průzkum v Německu zjistil o něco nižší, a přesto velice podobné hodnoty. Průměrná délka v Německu je 14,48 cm.

Mnohem více než délka je důležitý obvod nebo průměr. Obvod se měří opět krejčovským metrem podobně jako obvod pasu. Metr obtočte kolem přirození přibližně v polovině. Průměrný obvod mužů v Německu je 12,4 cm. Podle průzkumů Dr. Kinseye má třetina mužů obvod pod 11 cm, třetina mezi 11 a 12 cm a poslední třetina nad 12 cm.

Životní styl - další články

Doporučujeme