Je úplněk, odložte zubaře

8. října 2014·Životní styl·Redakce

Dnes je úplněk, nastane ve 12 hodin a 52 minuty. Jsou dvě skupiny lidí, jedna tvrdí že na nás nemá vliv, druhá říká pravý opak.

Co je to úplněk?

Je to okamžik, kdy ze Země můžete pozorovat měsíc v celé své kráse osvětlený Sluncem. V úplňku je Měsíc na opačné straně od Země než Slunce. Měsíční disk je tak pro pozorovatele ze Země plně osvícen.

Bezesné noci

Citlivější lidé v době  úplňku nemůžou spát. Lidé věřící na magickou sílu  tvrdí, že se během tédo doby zhoršují nemoci, nehojí se rány a  záněty více hnisají.

Vyhněte se lékařům

V době před úplňkem a při něm je velmi vhodné vyhnout se jakýmkoli operacím a zdravotním zákrokům, například i trhání zubů, říkají pověrčiví lidé.

Kávu nahraďte bylinnými čaji

Měsíc v celé své kráse dnes  zahalí mraky, a to podle pranostiky nebude mít žádný negativní vliv. „Hodně pijte vodu, vyhněte se kávě a pijte bylinné čaje,“ zmínila starou pranostiku meteoroložka Dagmar Honsová. 

Měsíc naproti Slunci

Když je Měsíc v úplňku, najdeme ho na pozemské obloze přímo naproti Slunci. Pokud  stojíte na vysokém kopci, který při západu Slunce vrhá dlouhý stín, měl by mířit směrem k vycházejícímu Měsíci.

Životní styl - další články

Doporučujeme