Možná je děláte taky. Tyhle časté chyby při sexu vám pomůžeme napravit

14. listopadu 2021·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Mezi námi je ještě stále spousta žen, které si sex úplně nedokážou užít a možná si ani neuvědomují, proč to tak je. V každém případě jsme si v mnoha případech samy sobě nepřítelem. Mnoho z nás se nechá ovlivnit vlastním vzhledem a tím, jak nás údajně posuzují jiní. Schválně posuďte samy, jestli se v těchto situacích nepoznáváte. Informace přinesl Blesk pro ženy.

Příliš jemné naznačování

Spousta z nás má pocit, že muži by měli být schopni poznat, když máme chuť na sex, a vycítit na základě jemných náznaků, že právě nyní je ten správný čas. Pokud muž tyto nápovědy nedokáže odchytit a přejde je bez povšimnutí, můžeme být trochu frustrované.

Napravit to můžete tak, že že mu zkrátka řekněte, jak se vám líbí a jak moc po něm toužíte. Muži, stejně jako my ženy, chtějí vědět, že po nich toužíme.

Stereotyp v opakování toho, co chcete

Muži občas během sexu nevnímají dostatečně. Přestože něco neustále opakujete, neznamená to, že si to budou pro příště pamatovat a nebudou třeba hnát tam, kde vy potřebujete mnohem pomalejší nástup.

Pokud máte doma právě takového jedince, potom se musíte obrnit trpělivostí a i nadále se v těchto situacích ozývat. Opakování je matka moudrosti a jednou na to snad musí přijít.

Soustředění se na nedostatky

Mužům se během sexu líbí křivky, prsa, zadeček a neřeší naše nedostatky. My si ovšem mnohdy sex neužijeme právě kvůli tomu, že jakmile se objevíme před mužem nahé, myslíme jen na to, kde máme jaký faldík a jestli náhodou není vidět pomerančová kůže v téhle poloze. Tím si požitek z okamžiku zcela blokujeme.

Musíte se naučit, jak zaplašit toho kritika, který vám tyto myšlenky neustále vkládá do hlavy. Můžete zkusit soustředění se na vlastní dech, místo na exteriér se zaměřte na interiér. Vciťte se do toho, jak na vás jeho doteky a vše, co dělá, působí.

Strach z nedokonalosti

Mnoho z nás se snaží o to, být tou nejlepší milenkou, kterou kdy měl, ale jak víme, kdo se moc snaží, může nakonec spíš výslednému efektu ublížit. Může to být dalším z důvodů, proč si to v posteli posléze vlastně neužíváme. Je to jako ve škole při zkoušce.

Stačí si sex užívat a užívat si to, když děláte partnerovi dobře. Pokud uvidí, že vás to baví, že zbožňujete každou část jeho těla a dáváte to jasně najevo, bude to absolutně dostačující.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme