Mrkněte se na osm pravidel, díky kterým objevíte lásku svého života

24. ledna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Každý někdy sní o tom, že najde pravou lásku. Nejlepší je jít svému přání naproti a hledat toho pravého nebo tu pravou aktivně. Odborníci dokonce tvrdí, že existuje osm osvědčených rad, díky kterým se vaše šance najít muže nebo ženu snů zvýší. Informoval o tom server Greatis.com.

Mějte oči dokořán

Všichni známe tu frázi, že lásku najdete v ten moment, kdy to nejméně čekáte. S tím nesouhlasí expertka na vztahy Pepper Schwartz. “Spíše jde o výmluvu, kterou lidí používají ve chvíli, kdy nechtějí vynaložit úsilí na hledání nového vztahu,” řekla pro Greatis. Přesto ale ani nepomýšlejte na to, že byste investovali energii do člověka, který splňuje vaše požadavky jen z půlky. Jen musíte být jednoduše otevření, aktivní a pak to přijde.

Choďte na místa, kde potkáte lidi se stejnými zálibami

Pokud chcete zvýšit šance na setkání se spřízněnou duší, vyrazte do míst, kde se to podobně nastavenými lidmi hemží. Pokud milujete literaturu, běžte do čtenářského klubu či do knihovny. Dáváte přednost umění, tak jděte do galerie nebo muzea. Naopak hodujete sportu, běhání? Přidejte se do skupiny běžců. Opravdu záleží jen na vás.

Odlepte oči od mobilu

Také není někdy na škodu odložit telefon do kapsy či tašky a začít pozorovat své okolí. Možná budete překvapeni, kolik zajímavých objektů potkáte. Pak už stačí jen navázat oční kontakt, alespoň po dobu tří sekund, usmát se a je to!

Nehledejte romantiku, ale člověka pro život

Romantika je všude kolem nás. Denně o ní čteme, vídáme ji na sociálních sítích nebo sledujeme romantické seriály. Přesto zůstaňte nohama pevně na zemi! Na partnera snů neklaďte přehnané nároky. “Hledejte někoho, kdo rád bere i dává, kdo vás poslouchá a zajímáte ho,” doplňuje pro server expertka.

Šťastní lidé jsou přitažlivější

Hodně také udělá vnitřní nespokojenost. Podle expertky je důležité, aby se něžné pohlaví cítilo sebevědomě, šťastně a naplněně. “S negativní energií snižujete svou šanci, že si do svého života přitáhnete zajímavého muže,” popisuje Schwartz. Dělejte tedy, co vás baví a buďte vnitřně spokojeni.

Pozor na pomíjivou sexuální přitažlivost

Znáte to, na světě existují typy mužů a žen, kteří vás okamžitě okouzlí svým šarmem. S takovými dlouhodobý vztah nemá vůbec smysl. Prvotní přitažlivost je sice důležitá, ale nesmíte se chemií nechat ošálit. “Pokud zprvu necílíte láskyplné emoce, je to v pořádku. Chvíli trvá, než se zamilovanost rozvine,” tvrdí vztahová koučka Nicole Baras Feuer.

Zapomeňte na někoho, koho nemůžete mít

Se zadanými nebo neopětovanou láskou vůbec neztrácejte čas. Pokud totiž tak neučiníte, můžete spadnout do bludného kruhu, ze kterého už není cesty zpět.

Pochopte, po kom toužíte

Než začnete někoho hledat, zamyslete se, jaké vlastnosti by měl mít váš partner nebo partnerka. Srovnejte si, co vám vadilo v předchozím vztahu, a co očekáváte od toho nového. Poté bude seznámení s novým protějškem daleko jednodušší.


Životní styl - další články

Doporučujeme