Nákupy bez nervů

10. listopadu 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Už se to zase blíží: shánění vánočních dárků, všude spousta lidí, nekonečné fronty, nervozita stoupá a pro kapsáře nenechavce ideální období.

A představa, že to všechno absolvujete s malými dětmi nebo po pěti minutách nervózní drahou polovičkou, vás asi také nenaplňuje pocitem velké pohody.

A přitom taková maličkost jako je platební karta, vám může hodně ulehčit život. Malá plastová kartička, kterou dnes vlastní už drtivá většina lidí, přinesla do našich životů celou řadu výhod a stala se nepostradatelným a praktickým pomocníkem.

Minulostí jsou doby, kdy se lidé dívali na platební karty s nedůvěrou a měli je schované doma v šuplíku.

Platební karta nám umožňuje nejen mít svoje peníze prakticky kdykoliv k dispozici, ale také je rychle, jednoduše a hlavně bezpečně použít. A kdo z nás někdy nezalitoval, že neměl u sebe víc peněz, když ve výloze zahlédl přesně ty boty, co po nich tak dlouho sní, nebo když po něm děti loudily to super nové lego, které nutně potřebují.

Karta nám umožňuje nejen splnit si tyto sny, ale mít také přehled o svých financích. Díky měsíčnímu výpisu víme přesně, za kolik, kde a kdy jsme co utratili. U karet si můžeme nastavit i maximální denní či týdenní limit a tím si kontrolovat i čerpání svých peněz.

Vyšší bezpečí svých financí máme i díky tomu, že nemusíme u sebe nosit větší obnos peněz a karta je chráněna bezpečnostními prvky. Takže kapsáři mají smůlu – když mi ukradnou kartu, mohu ji téměř okamžitě zablokovat. Ukradenou hotovost už mi ale nikdo nezachrání.

Placení s kartou urychluje i čas strávený ve frontě. U bezkontaktních karet celý nákup zvládneme jen jednoduchým přiložením na terminál a za několik vteřin je vše vyřešeno. Žádné hledání drobných a přepočítávání vrácených peněz. A to ani nemluvě o situaci, že někdo před vámi platí velkými bankovkami, pokladní je nesvá z ubývajících drobných a vám ubývají nervy i čas.

Přitom stačí tak málo: kus plastu připraveného ve vaší kapse vám zjednoduší život.

A co teprve placení kartou za nákupy přes internet? To se s objednávkou na dobírku ani nedá srovnat, tam najdete výhod ještě víc!

A jak pomohla karta vám? Platíte raději v hotovosti nebo kartou? Podělte se s námi o své příběhy!

Životní styl - další články

Doporučujeme