Nejezte ovoce, které zdobí koktejly! Může být plné bakterií

Dáte si rádi občas v baru lahodný koktejl a citron z okraje skleničky pak strčíte do pusy? Možná to není nejlepší nápad. Existuje hned několik dobrých důvodů, proč si to pro příště rozmyslet.

Citron, limetka, pomeranč nebo jiné ovoce bývají často posazeny na okraj skleničky nějakého umně namíchaného koktejlu. Možná vám přijde jako plýtvání čerstvé ovoce použít jen jako dekoraci a pak ho vyhodit. Strkat si ho do úst ale může být ještě horší nápad.

Nikdo kromě barmana totiž neví, jak dlouho se nakrájené ovoce povalovalo někde v baru, než vám ho napíchli na skleničku. Nemáte také žádnou jistotu v tom, kolik rukou se ovoce dotýkalo – a už vůbec ne, jestli byly řádně umyté.

Z toho důvodu byste si ho dost možná neměli raději strkat ani z okraje dovnitř do sklenice s nápojem. Nechcete přece spolu s koktejlem vypít i zástupy bakterií.

Existuje ještě jeden dobrý důvod, proč ovoce raději nechat být. Sáhněte si do svědomí – sedíte v baru, popíjíte, a máte ruce skutečně perfektně umyté? A nebo jste se dotkli řady osahaných, veřejných klik, peněz a dalších předmětů, které jsou plné bakterií? Přesně tak, pokud chcete osahávat ovoce nebo ho dokonce lovit ze svého drinku, jen si představte, kolik nečistot máte na svých prstech.