Nově na Facebooku: Dozvíte se, kteří přátelé jsou vám nablízku!

3. ledna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Nový rok přinesl novinky na sociální síti Facebook. A ne všem se budou líbit. Síť o nás bude sbírat víc informací, než dříve. Podrobnosti se dozvíte uvnitř článku.

Pokud si chráníte své soukromí, na Facebook už nechoďte. Kdo se od Nového roku přihlásil, dal najevo souhlas  s novými podmínkami sítě.

Facebook bude víc sledovat, s kým si píšeme, kde se pohybujeme, co rádi jíme a pijeme, s kým žijeme a kdo je naším příbuzným. Výsledkem toho všeho bude to, že se nám zobrazí reklama firem, v jejichž blízkosti se nacházíme. Třeba jídelní lístek nejbližších restaurací a také to, kdo z našich přátel je v naší blízkosti – třeba v oné restauraci.

Reklamu si vypnete

Naoplátku Facebook slibuje, že si budeme moci vypnout reklamu, která nás obtěžuje. Stačí zadat, že už si nepřejeme dostávat reklamní sdělení o daném výrobku či firmě. To ale neznamená, že se reklamy úplně zbavíme. Provozovataelé sociální sítě ji nahradí jinou, adekvátnější.

Fotky a videa už nejsou naše

Nezapomeňte, že to, co na Facebooku zveřejníme, je majetkem Facebooku a firma si s našimi komentáři, fotkami nebo videi může dělat co chce. Nepomohou ani různá prohlášení. 

Není vyloučeno, že podmínky (napsané velmi obecně) umožňují Facebooku poskytnout naše data například inzerentům. Stále ale můžeme určit, kdo naše data uvidí. A to je asi nejdůležitější rada: Zkontrolujte si, zda máte soukromí nastavené tak, aby to vyhovovalo způsobu, kterým Facebook chcete používat.

Na svátky už nezapomeneme

Brzy se možná dočkáme, že díky Facebooku budeme vědět nejen o narozeninách přátel, ale i o jejich svátcích.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme