PORADNA FREKVENCE 1: Ty nejlepší domácí omlazovací triky

1. září 2016·Životní styl·Luboš Procházka

Potřebujete se nabít energií, posílit vlasy nebo dát do pořádku stav pokožky? Udělejte si rodinný relaxační víkend. Vypněte mobily a vsaďte na přírodu!

Co rozhodně stojí za vyzkoušení

Smetanová koupel

Už Kleopatra se koupala v mléce a věděla, proč. Mléčný tuk obsahuje lipidy, které zklidňují, vyživují a zároveň hydratují pleť. Díky vitaminům A, B a E má koupel i omlazující účinky.

Smíchejte kelímek smetany s 2 lžícemi medu a vmíchejte pomalu do vody ve vaně. Ponořte se do lázně na 20 minut, pak se jemně osušte. Zkusit to můžete i ve dvou!

Na vrásky u očí platí zelený čaj

V asijských zemích je zelený čaj považovaný za elixír mládí. V průběhu dne bychom měli vypít až 4 šálky. Pokud vám nechutná, dejte si ho zvenku jako obklad na opuchlá víčka i prevenci vrásek.

Lžičku zeleného čaje zalijte horkou vodou a nechte 5 minut vylouhovat. Do vlažného čaje namočte kosmetické tampony, které přiložíte na víčka. Případně můžete přiložit i sáček s vylouhovaným čajem přímo.

Mořskou solí proti celulitidě

V těle se nám hromadí toxiny, které rozhodně nechceme a je fajn se jich občas zbavit. Jednou z možností je koupel v mořské soli. Ta detoxikuje a posiluje vazivo.

Šálek mořské soli (koupíte v drogerii nebo lékárně) smíchejte s 10 kapkami citronového éterického oleje a směs rozpusťte ve vodě. Koupejte se 20 minut a pak se jemně osušte.

Nohy a levandule jsou kámoši

Namáhaným nohám pomůže levandulová koupel, kterou si dejte ideálně večer.

Hrst sušených květů levandule dejte do hrnce a přelijte horkou vodou. Po 15 minutách odvar přeceďte, dejte do lavoru a dopřejte nohám koupel na 15 minutek. Uvolní se a je to dobré i pro kůži.

Na vlasy si dejte olej

Určitě to neslyšíte prvně. Tak to ale už fakt zkuste: kvalitní rostlinné oleje dokážou vlasy báječně vyhladit, posílit i scelit. Zkuste kokosový, sezamový, olivový nebo konopný.

Lžičku vybraného oleje vetřete důkladně do vlasů. Hlavu zabalte do froté ručníku a nechte půl hodiny působit. Pak vlasy umyjte šetrným šamponem, ideálně bez silikonů.

PORADNA FREKVENCE 1: Pět chyb, které děláte při vážení

PORADNA FREKVENCE 1: Pět nejčastějších chyb, které děláme v koupelně

 

Životní styl - další články

Doporučujeme