PORADNA: Jak bojovat proti stresu a jarní únavě?

23. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Jaro je tu! A s ním nejen sluníčko a jarní přeháňky, ale také únava. Jak se s ní poprat a nepodlehnout stresu a splínům? Poradíme právě dnes na Frekvenci 1.

Místo antidepresiv vsaďte na sport!

Je prokázáno, že kdo se hýbe, je nejen zdravější, ale i šťastnější. Pohyb produkuje hormony štěstí, endorfiny a zbavuje nás nejen napětí, ale i frustrace.

Radujte se každý den!

Naplánujte si na každý týden jednu věc, kterou si splníte stůj co stůj. Nemusí to být žádné velké úkoly, těšit se můžete na divadlo, kino nebo kafe s kamarádkou. Dejte si na plochu počítače tapetu, která vás rozveselí.

Dopoledne v posteli

Alespoň o víkendu zapomeňte na povinnosti a domácnost. Jedno dopoledne v týdnu vám chybět nebude a uvidíte, že po takové dopoledni, které prolenošíte v posteli budete mít hned víc síly a elánu.

Do pelechu o hodinu dřív

Zbavte se spánkového deficitu. Nečekejte na nezvladatelnou únavu. Běžte si lehnout o hodinu dřív, než je vaším zvykem. Vypněte mobil, nebo si ho nastavte do režimu letadlo a zapomeňte i na televizi. Prostě jen ležte ve vyvětrané místnosti

Naučte se říkat ne!

Nepřehánějte to s péčí o druhé, mějte sebe na prvním místě. Naučte se říkat ne. A usmívejte se… Úsměv vyvolává ozdravné procesy ve vašem těle. Když budete šťastný vy, bude šťastné i vaše okolí.

Životní styl - další články

Doporučujeme