POZOR! Napadne až 20 centimetrů nového sněhu

26. ledna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Čechy a Vysočinu zasype nový sníh. Meteorologové tvrdí, že ho připadne až 20 centimetrů. Počítat by s ním měli hlavně řidiči. Podrobnosti se dozvíte uvnitř článku.

Nejvíce nového sněhu přibude od dnešního večera do zítřejšího poledne. V Čechách a na Vysočině má místy napadnout až 10 centimetrů, na horách 10 až 20 centimetrů nového sněhu.

Během noci se ve vyšších polohách začnou tvořit i sněhové jazyky, na horách závěje. Nejdřív  se srážky objeví na západě území, v průběhu noci budou postupovat směrem na východ. Morava a Slezsko ale můžou být v klidu.

“Na Moravě a ve Slezsku by se srážky sněhové mohly objevit spíše ojediněle, a víc než 2 centimetry tam nenapadnou, takže by tam lidé měli být v pohodě”, řekla Frekvenci 1 meteoroložka Dagmar Honsová. 

A sněžit nepřestane ani zítra dopoledne. Až během odpoledne to budou už jen přehánky, v nížinách a pahorkatinách se dočkáem deště se sněhem.

V nížinách to bude klouzat

“Ojediněle se v nížinách můžou objevit i srážky smíšené – deště se sněhem a v tom případě se bude vytvářet náledí, na silnicích i chodnících to tak může klouzat”, dodala meteoroložka.

Výstraha před sněžením platí pro všechny české kraje a Vysočinu, pro stejné regiony s výjimkou Prahy pak platí i varování před tvorbou sněhových jazyků. Ta má platit až do zítřejšího večera.

Životní styl - další články

Doporučujeme