RANNÍ PTÁČATA JSOU VÝKONNĚJŠÍ! Čtěte, jak na to

4. února 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Ranní ptáčata jsou aktivnější než noční sovy. Ukázal to nejčerstvější rakouský průzkum. Kdo se naučí brzy ráno vstávat, bude v práci výkonnější, případné problémy vylepší líp a rychleji a bude daleko optimističtější. Čtěte dál...

„Důležité je říct, že pokud jste noční pták a je vám tak dobře, není žádný důvod ke změně. Dokonce se říká, že lidé typu sova jsou více kreativní a mají lepší smysl pro humor… Pokud ale cítíte, že ponocování není pro vás to pravé – a co si budeme říkat, pro málokoho je – bude pro vás přerod na ranní ptáče doslova dar z nebes,“ říká doktor Kukku Ramesh z léčebného hotelu Larimar v Rakousku.

RADY, JAK SE STÁT RANNÍM PTÁČETEM:

1. Začněte pomalu 

Ideální je vstát přibližně o půl hodiny dříve, než se probudí ostatní u vás doma. Nejlépe se prý vstává plus mínus v šest. Zvykejte si pomalu. Posouvejte budík postupně po 15cti minutách.

2. Trik s budíkem

Nemějte budík blízko. Pokud je hned vedle postele, je jednoduché ho vypnout a buzení odložit. Jakmile k němu musíte vstát, zůstanete už jednoduše vzhůru.

3. Vyjděte ven z ložnice

Oblečení mějte nachystané už večer a na jiném místě – třeba v koupelně…

4. Dejte si ráno pár minut cvičení

Stačí třeba pozdrav slunci. Ranní cvičení vyčistí hlavu a nabije vás energií.

5. Pusťte si potichu hudbu


6. 
Dejte si sklenici čerstvé vymačkané zeleniny nebo ovoce

7. Dopřejte si i malou odměnu

Např. ranní noviny s horkou kávou nebo čajem, kapitolu knížky nebo si napište stránku do deníku.

8. Jděte spát o hodinu dříve

Po večeři si třeba zajděte ještě na malou procházku, udělejte si plán na druhý den a pak hajdy do peřin. Nemusíte hned spát, prostě jen ležte ve vyvětrané místnosti a odpočívejte.

Životní styl - další články

Doporučujeme