Řešíte rozchod z oka do oka nebo po telefonu?

26. ledna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Klapající vztah už je minulostí a vy teď řešíte jak z toho vycouvat. Druhého pravděpodobně raníte tak jak tak. Je lepší to udělat osobně nebo prostřednictvím telefonátu nebo SMS? Dnes to řešíme v Dámském klubu Frekvence 1.

Z oka do oka

Psychologové radí, abyste se rozešli ve správnou chvíli a na správném místě. Znamená to, že pokud tušíte, že vztah nemá budoucnost, nemá cenu to prodlužovat. Zároveň dobře zvažte, kde se rozejdete. Rozhodně není vhodné řešit vztahové problémy v přeplněné restauraci nebo na party s kamarády. 

Ideální je domluvit si schůzku mezi čtyřma očima s tím, že s dotyčným potřebujete řešit něco závažného. Už tím partnerovi či partnerce něco naznačíte. Díky tomu bude mít alespoň trochu času psychicky se připravit na to nejhorší.

Řešení pro zbabělce

Máte milenku, chcete ukončit stávající vztah, ale nemáte odvahu na to říct to dosavadní partnerce osobně? Pak vás nepochválíme. Zkuste se vžít do kůže vaší partnerky a představte si, co prožívá. Když vám přijde SMS: „Sorry, končím s Tebou. Jsi fajn, ale našel jsem si lepší,“ pravděpodobně se vám zastaví srdce. Každý rozchod bolí, ale pokud to druhému nejste schopni říct osobně, bolí to ještě víc. Formu telefonátu nebo zprávy volte jen tehdy, když je mezi vámi velká vzdálenost. I v tom případě radíme, abyste spíš napsali email, kde vše dopodrobna vysvětlíte.

Jakou formu rozchodu volí moderátorky Dámského klubu?

Markéta: „Já se rozcházím z oka do oka. Ale se mnou se bylo v minulosti rozejito všemi možnými způsoby – od telefonátu, přes SMS až po vypaření se. I proto volím verzi dle mě nejčestnější. I když každý rozchod je na houby.“

Aneta: „A já se zásadně nerozcházím, vždy říkám, že zůstaneme raději kamarádi. No a přátelství je přeci jen jiná forma vztahu.“

A jak jste na tom vy? Svěřte se nám už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme