Roztomilost nebo noční můra? Seznamte se s Lulu, oživlou panenkou

27. srpna 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Hororových filmů v hlavní roli s vraždící panenkou vzniklo dost na to, aby polovina populace měla z těchto hraček (ne)opodstatněný, hluboko zakořeněný strach. Ať už jsou z plastu nebo porcelánu, nikdo neví, co vyvádějí, jakmile usnete.

O tom by mohli povídat obyvatelé Tokya. Po zdejších ulicích se už totiž nějaký ten týden potuluje oživlá panenka. V Japonsku je možné všechno, tentokrát se však nejedná o chytrou marketingovou kampaň k hororovému filmu. S nápadem potěšit Japonce přítomností chodící, dýchající panenky přišla návrhářka Hitomi Komaki.

Nezkonstruovala ale robota, jak by se mohlo zdát. Postavička Lulu Hashimoto je člověk oblečený do plnohodnotného kostýmu včetně paruky, masky a punčoch. Podle slov její stvořitelky, Lulu je prvním živým modelem panenky na světě.

“Vždycky jsem milovala panenky a jsou pro mě ztělesněním roztomilosti. Mnoho lidí si myslí, že se jedná o fetiš, ale pro mě je to móda. Spousta dívek nosí hezké oblečení a umělé řasy, aby si připadaly roztomilejší,” přiznala Komaki.

Procházením se po ulicích ale Lulina kariéra nekončí. Byla totiž vybrána ze 134 semifinalistů, aby se zúčastnila soutěže Miss iD, která umožňuje postavám umělé technologie soutěžit o korunku krásy.

Životní styl - další články

Doporučujeme