Strašné! Teroristé zabili v Tunisu 19 lidí, z toho 17 turistů

18. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Při teroristickém útoku na budovu muzea v centru tuniské metropole zahynulo dnes 19 lidí, z toho 17 zahraničních turistů! Oznámil to tuniský premiér Habíb Síd. Oběti podle něj pocházeli z Polska, Německa, Španělska a Itálie.

Naše velvyslanectví v Tunisu ČTK řeklo, že zatím nemá informace, jestli jsou mezi oběťmi i čeští občané.

Teroristé zabili přinejmenším sedm cizinců a jednoho Tunisana už na začátku útoku na budovu muzea Bárdá, která se nachází nedaleko sídla tuniského parlamentu. Podle premiéra začali ozbrojenci bezhlavě střílet okolo sebe a turisty poté pronásledovali do muzea. Většině z asi stovky lidí uvnitř budovy se prý podařilo včas uprchnout, několik lidí ale útočníci zadržovali.

Speciální zásahová jednotka tuniské policie po dvou hodinách rukojmí osvobodila. Při akci údajně zneškodnila dva útočníky, kteří na sobě měli uniformy bezpečnostních složek. Zahynul také jeden policista.

Jestli zbylé oběti útoku zahynuly při osvobozovací akci nebo je zabili teroristé už předtím, není zatím jasné. Podle informací tuniské státní televize si celý útok vyžádal celkem 22 mrtvých, včetně dvou teroristů.

Životní styl - další články

Doporučujeme