Svoboda pro nehty! V manikúře je nyní povoleno vše. Jak poznat, co bude vašim prstům nejvíc slušet?

18. září 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Trendy se neustále mění a to, co bylo v módě na jaře, může být na podzim úplně OUT. Stejné to je i s úpravou nehtů. Chvíli jsou v kurzu dlouhé, pak krátké, přirozené, pak opět křiklavé a výrazné. Taky se mění tvar. Do rovna? Do kulata? Do špičky? Nyní jsme se dostali do fáze, kdy je trendy úplně vše. Jak tedy poznat, co bude pro vaše ruce nejlichotivější? S tím nám radí Elle.

Jaký tvar je pro vás ten pravý?

Tvar nehtu by měl být vždy co nejpřirozenější. “Začněte tím, že jemně zatlačíte veškerou nehtovou kůžičku. Špička nehtů by potom měla zrcadlit tvar nehtového lůžka,” prozrazuje jednoduchý trik jedna z nejslavnějších manikérek Deborah Lippmann.

“Zároveň tak maximálně prodloužíte přirozenou délku nehtu, což prstům vždy vizuálně prospěje,” dodává. Pokud ovšem preferujete netradiční tvar nehtu, jako například tvar mandle nebo do špičky, nemůžete se tímto pravidlem moc řídit.

Jaký styl vybrat?

Trendy vám momentálně v rozhodování moc nepomůžou, protože je v kurzu opravdu cokoliv. Zamyslete se nad tím, s jakými nehty se budete cítit dobře, aby odrážely váš styl a vkus a netloukly se s barvami vašich oblíbených a běžných a outfitů.

Jak zkombinovat správný tvar i design?

Pokud máte krátká nehtová lůžka, bude pro vás ideální čtvercový tvar nehtu, kterému sedí výrazné barvy. Máte-li krátké prsty, zvolte krátké nehty s kulatým zakončením. Tím je přirozeně prodloužíte. Pokud preferujete delší nehty, se zakulacenou špičkou nešlápnete vedle nikdy.

Máte-li větší a širší nehtová lůžka, na dlouhé nehty s kulatým zakončením zapomeňte. Tak byste prsty ještě opticky zvětšili. Zkuste kompromis, kterým je úprava do rovna, ale se zaoblenými rohy.

Optického prodloužení dosáhnete i s mandlově tvarovanými nehty. Po stranách jsou zapilované a končí tupou špičkou. Málokdo si ale takový tvar může dovolit pouze se svými nehty. Na takové úpravy bývá potřeba gel nebo akryl.

Dalším hitem je tvar, kterému se říká stiletto – nehet je ještě delší než mandle a zúžená špička je poměrně ostrá. Pokud hledáte ideální tvar pro bláznivé vzory a výrazný nail art, tyto nehty vypadají nejlépe, právě pokud jsou bohatě zdobené.

View this post on Instagram

A post shared by THE.FASHIONISTAS.LIFESTYLE (@the.fashionistas.lifestyle)

Do módy se vrátily i takzvané ballerina nehty – dlouhé, úzké, ovšem špička je na konci zapilovaná do rovna. Pokud rádi experimentujete, můžete vyzkoušet i nehty ve tvaru rtěnky, které jsou dlouhé a na koncích asymetricky zkosené – přesně tak, jako když se podíváte z boku na klasickou rtěnku. Těmto nehtům nejvíce sluší jen jednobarevný lak, přičemž s tmavým lépe vyniknou.

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme