TIP FREKVENCE 1: Nejkrásnější hrady a zámky ve Zlínském kraji

23. srpna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Prázdniny jsou časem výletů. Tak proč nepoznávat krásné kouty naší země. Frekvence 1 vám přináší tipy na nejhezčí hrady a zámky ve Zlínském kraji.

Kousek od Uherského Hradiště na kopci Buchlov v Chřibech najdeme stejnojmenný hrad. Rozhodně se vyplatí vystoupat do 35 metrů vysoké hradní věže. Odtud je nádherná vyhlídka nejen na Chřiby ale i na Hostýn, Pálavu a při dobrém počasí dokonce dohlédnete až do Vídně.

Když byla pánům, tedy spíš dámám, na Buchlově zima, postavili si dole pod hradem zámek Buchlovice. Zámek ve stylu italského baroka je prý jedním z nejkrásnějších komplexů svého druhu u nás. A za obdiv určitě stojí i zámecká terasovitá zahrada s unikátní sbírkou historických stromů z celého světa. Každé léto tady můžeme navíc obdivovat výstavu fuchsií.

A za návštěvu určitě stojí hanácké Atény, jak se někdy přezdívá Kroměříži. Místní arcibiskupský zámek, stejně jako zámecká zahrada jsou na seznamu UNESCO. Na zámek docela netradičně vysoká je místní věž. Měří 84 metry a je z ní nádherný výhled do okolí.

Rodiny s dětmi můžou vyrazit na Lešnou do Zlína. Uprostřed místní zoologické zahrady stojí krásný zámek.

Životní styl - další články

Doporučujeme