Vánoce nejsou potřeba. Jednoduché maličkosti, kterými potěšíte každou kočku

21. prosince 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Kočky, kterou mají neustálý přístup ven, si zábavu najdou samy, ale jakmile máte micku jen doma, musíte se o její zábavu postarat sami. Sice "bytovky" se v průměru dožívají vyššího věku, ale zase jim musíte dopřát pestrý a kvalitní život. Jak na to, radí magazín Můj chlupáč.

Kočce chované v bytě sice nehrozí soupeři jako auta, velcí ptáci, další kočičí soupeři nebo nesnášenliví lidé, ale je jen a jen na vás, jaký život jí zajistíte. Pelíšek, hračky škrabadlo; to všechno je potřeba k tomu, aby se jí u vás líbilo. Jsou ale také maličkosti, které vám zajistí, že se vaše kočičí královna vždycky schoulí na váš klín a bude u toho spokojeně vrnět.

Drbání pod krkem – to kočky prostě zbožňují

Hračky se šantou kočičí – šanta je pro kočky magickou rostlinou, díky které budou nadmíru spokojené

Kočičí strom – jestliže máte doma místo, vyrobte svým miláčkům vlastní kočičí strom. Kmínek stromku nebo tlustou větev obalte silným sisalem. Uvidíte, jak rychle si tohle škrabadlo zamiluje.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

V jedné posteli – ano, kočičky sice mají své pelíšky, ale největší radost jim stejně uděláte, když jim ustelete u sebe v posteli. Pro kočky je to zkrátka pohodlné a chtějí být v naší blízkosti

Kočičí “televize” – neznamená to, že by se s námi naši mazlíčci měli dívat na Netflix, ale když kočce za okno na parapet nainstalujete krmítko pro ptáky, uděláte jí tím Vánoce klidně i v červenci

Krabice – kdo má kočku, tak ví, že když si domů přinese krabici, není třeba nic dodávat. Kočičáci je prostě zbožňují.

Laser game – laserové ukazovátko je pro naše čtyřnohé královny skvělou zábavou, ale pozor na vaše i kočičí oči. Zatímco ale vy pohodlně sedíte, kočka honí červený bod, kterým přejíždíte po podlaze nebo stěnách.

Stlaní postele – kočky jsou neskutečně hravými tvory, což se může projevit i třeba u takové banality jako je stlaní postele. Jakmile s tím začnete, kočka se objeví do 2 vteřin, protože tyhle domácí práce prostě miluje. Jen pak vaše postel asi nebude vypadat jako z katalogu.

Výšky – kočky se rády dívají z výšky. Proto jim umožněte přístup na police a skříně (to znamená, odstraňte všechno, co by mohly shodit). Budou nadšené.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme