Zabraňte chřipce! Vezměte děti do sauny

9. února 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Chřipka číhá na každém rohu. Ohroženi jsou dospělí, ale i děti. U dětí se zvyšuje riziko i tím, že jsou zavřené s dalšími kašlajícími jedinci ve třídě. Frekvence 1 ví jak jim pomoci, aby bacilům odolali.

Horká terapie

Velkým přínosem je sauna. Ta má pro tělo řadu blahodárných účinků. Působí relaxačně, detoxikuje organismus a především posiluje imunitu.

Odborníci se shodují na tom, že sauna je vhodná i pro děti: „Se saunováním by děti mohly začít klidně od tří let. Já mám vlastní zkušenost se saunováním svého syna už od půl roku. Nebyl to vůbec žádný problém. Samozřejmě, že děti chodí do sauny jen na kratičkou dobu. Dětem doporučuji saunování jednou týdně,“ řekla Frekvenci 1 Iva Gajdošíková, která provozuje Saunu Horní Brno.  

Základní pravidla 

  • Jestliže chcete vzít své dítko do sauny, myslete na několik základních pravidel:
  • Dřív než dítě do sauny vezmete, promluvte si s ním o tom, co ho čeká!
  • Děti do saunování nenuťte. Jděte na to pozvolna a začněte tam, kde se budou cítit dobře!
  • V nižším věku je pro děti vhodnější spíš pára. Dítě se prohřeje, protáhnou se mu horní cesty dýchací a zároveň se minimalizuje riziko dehydratace dítěte!
  • U dětí se doporučuje sanování maximálně na 75 až 80 °C.
  • Po samotném saunování dbejte na to, aby dítě neprochladlo. Je dobré zabalit ho do suchého prostěradla a případně i do deky. Dbejte i na to, aby mělo dítko dostatečný přísun tekutin!

Životní styl - další články

Doporučujeme