Babyboom v plzeňské zoo. Smečce lemurů se narodilo šest mláďat

7. května 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Malý lemuři. (Foto: se souhlasem Zoo Plzeň)

Radostnou zprávu oznámila na svém Facebookovém účtu zoologická zahrada v Plzni. Během jednoho měsíce se jim v pavilonu lemurů narodilo šest mláďat. Kvůli uzavřeným vnitřním expozicím nebyla návštěvníky zatím spatřena.

Zoo Plzeň zažívá historický největší babyboom lemurů. Během jednoho měsíce se tam postupně narodilo šest mláďat. Jako první se narodila 24. března dvojčata vari bělopásého. U tohoto druhu lemura jde v Plzni o opakovaný odchov. Podle chovatelek jde nyní zřejmě o pár,” uvedl mluvčí Zoo Plzeň Martin Votruba na Facebooku.

O den později přišla na svět dvojčata. Jde o lemury tmavé. Díky pohlavní dvojtvárnosti jsou zde samec a samice lépe k poznání, je to určitě pár. Tento druh se v Plzni množí pravidelně, poslední dobou se rodili hlavně samci,” dodal.

Zoo Plzeň: babyboom u lemurů.Aktuálně 6 mláďat u 4 druhů lemurů můžeme napočítat v pavilonu Madagaskar (z roku 2007)…

Posted by ZOO Plzeň on Wednesday, May 5, 2021

 

28. dubna se rozrostla rodinka znova. Narodil se jim totiž lemur hnědý a běločelý. Oba druhy mají expozice umístěné v pavilonu proti sobě. Lemur hnědý byl v polovině 80. let prvním historickým druhem lemura v Plzni a na dlouho také jediným. Nejnovější mládě je třetí v pořadí, množit se začal až v posledních letech. U lemura běločelého jde o premiéru, mládě přišlo na svět až po nedávné výměně samice,” napsal Votruba.

Jediný lemur, který se prozatím v zoo nerozmnožil je lemur rudočelý. Nechme se tedy překvapit, zda v budoucnu smečku o mláďata doplní.

Zprávy - další články

Doporučujeme