Bezdomovci vyžebrali los a následně vyhráli milionový jackpot

9. října 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Partička mladých bezdomovců vyhrála 50 000 eur, což je v přepočtu 1,4 milionu korun. Výherní los si vyžebrali před trafikou ve francouzském městě Brest. Výherci jsou čtyři a řeší, co si s nečekaně nabytým majetkem počnou. Informoval o tom deník Blesk.

Los darovala mladým bezdomovcům, kteří žebrali před trafikou mladá žena. Tiket ženu stál 1 euro a dala tak čtveřici mužů možnost odrazit se od dna. Její totožnost je bohužel neznámá.

Podle deníku Blesk o události informovala loterijní společnost Francaise des Jeux (FDJ). Výherci pak uvedli, že jsou šťastní a výhru si rozdělí spravedlivě rovným dílem. Na každého tak připadne částka 12 500 eur. Místní média sice psali, že se jedná o tři muže a jednu ženu, bohužel informaci FDJ nepotvrdila.

“Nevědí jak mají s tak velkou sumou naložit, ale každopádně je může přivést k novému životu,” napsala společnost FDJ. Trafikant médiím sdělil, že jeho zákazníci bezdomovcům nejčastěji dávají minci, cigaretu nebo los. Dárkyně jim ale tentokrát darovala více, než původně zamýšlela. “Byli radostí bez sebe, pomůže jim to opět začít znovu,” citoval Blesk majitele trafiky pro agenturu AFP.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme