Bude českým fotbalovým rozhodčím velet cizinec? Šéf svazu by si to přál

20. května 2016·Zprávy·Redakce

Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta prohlásil, že do funkce šéfa rozhodčích chce angažovat cizince se zkušenostmi z FIFA. Konkrétní jméno neřekl.

“Chtěl bych do čela komise rozhodčích odborníka ze zahraničí, který je členem komise FIFA a má nejvyšší renomé. Má rovněž blízko k České republice a neměla by tam být jazyková bariéra,” prohlásil Pelta. “Doufám, že by se tímto krokem zvýšila důvěru v rozhodčí a přestalo se řešit, zda je nominován ten či ten,” uvedl.

K těmto krokům ho vede mimo jiné skandál s rozhodčími Markem Pilným a Jiřím Jechem, kteří se před ligovým zápasem Příbrami se Slavií opili. Oba byli vzápětí potrestáni, Pelta navíc chce, aby byli doživotně vyloučeni z FAČR. “To je nepřijatelné. Kdybyste slyšeli, jak se nám na kongresu FIFA v Mexiku všechny asociace smály. To je k pláči,” řekl dnes Pelta.

Nabízí se bývalý špičkový sudí Ľuboš Micheľ či další Slovák Jozef Marko, člen komise rozhodčích UEFA. Podle informací iSport.cz by se mohlo jednat o bývalého polského sudího Michala Listkiewicze, který je v komisi rozhodčích FIFA a v minulosti vedl i polskou asociaci.

Klidně se sudí zlej, ale hlavně nepadej! Ruda z Ostravy zpívá o opilém rozhodčím

Prezident chce vyznamenat opilého rozhodčího Pilného! Poslechněte si to

Pelta komentoval opilého rozhodčího: Škoda, že nemáme trest smrti!

VIDEO: Opilý rozhodčí v první fotbalové lize, jenž kázal o morálce!

Zprávy - další články

Doporučujeme