Jan Tříska v kritickém stavu: Svědci popsali, co přesně se na Karlově mostě stalo

24. září 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Herec Jan Tříska (80) v sobotu z prozatím neznámých důvodů spadl z Karlova mostu do Vltavy. Nyní bojuje ve střešovické nemocnici o život a kolem této události vyvstává stále více otázek. Podle svědků prý skočil z mostu sám, na získaném videu se však zdá, že po pádu plaval.

Skočil herec do Vltavy sám? A proč? Na to hledají odpověď nejen fanoušci a blízcí, ale také vyšetřovací tým. Podle svědků z místa události se herec postavil na zábradlí ad pátým pilířem Karlova mostu a po okamžiku skočil do vody, kde musel být nejméně pět minut, jak uvedla TV Nova. “Přesné okolnosti pádu muže zatím nejsou známy,” uvedl již dříve mluvčí policie Tomáš Hulan.

Svědci TV Nova dále sdělili, že kolem těla nejprve bez zastavení propluly dvě výletní lodě. Byla to až posádka té třetí, která si všimla těla a přiblížila se k němu. Dva lidé na palubě poté pomohli herce vytáhnout.

Na záběrech, které se podařilo od svědku získat, se zdá, jako by muž zkoušel s proudem vody bojovat a plaval. Nicméně je možné, že se jedná pouze o iluzi, kterou vytvořily vlny.

“Po příjezdu na místo si záchranáři muže převzali do péče a už měl obnovenou srdeční akci, proto jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a poté předali k další péči do Ústřední vojenské nemocnice s již obnovenou funkcí srdce,” řekla mluvčí záchranářů Jana Poštová. Osmdesátiletý herec aktuálně v kritickém stavu bojuje na anesteziologicko-resuscitačním oddělení o život.

Jan Tříska byl nedávno hostem v show Těžkýho Pokondra. Podívejte se na rozhovor, který jsme s hercem natočili:

Zprávy - další články

Doporučujeme