Jednání s Krejčířem v JAR přerušila hrozba, že je v budově soudu bomba!

22. února 2016·Zprávy·Redakce

Soudní projednávání kauzy Radovana Krejčíře dnes v Johannesburgu přerušila hrozba, že v budově soudu je bomba. Všichni přítomní za eskorty policistů okamžitě opustili soudní síň.

Před soud v Johannesburgu dnes Krejčíř přišel v bílém tričku a v poutech, byl pohublý, prošedivělý a zřetelně nervózní. V zaplněné soudní síni se o bezpečnost staralo mnoho uniformovaných strážců s automatickými zbraněmi. Soudní jednání přenáší některá jihoafrická média v přímém televizním přenosu. Přísná bezpečnostní opatření Krejčíř před soudem označil za cirkus.

Před soudem se hájil sám a komunikoval v ne příliš dobré angličtině. Krejčíř obviňoval soudce Colina Lamonta, že je proti němu zaujatý. Vyčítá mu mimo jiné, že v minulosti ignoroval jeho pokusy dostat slovo, a tvrdí, že soudce k němu má jiný přístup než k ostatním pěti osobám souzeným v případu. Poukázal na to, že jako jediný z nich je před soudem spoutaný. Nemá klasická pouta – jeho ruce jsou spojené delším řetězem, který mu umožňuje listovat v písemných podkladech. V polovině dne požádal o uvolnění pout kvůli bolestem, ale soudce to zamítl.

Podle Čecha se k němu soudce Lamont během dosavadního procesu choval neférově a předem ho považoval za vinného. Opět si také stěžoval na špatné podmínky svého věznění. Tvrdí, že strádá psychicky a musí brát hodně léků. Žádal o odložení jednání o den, aby mohla před soud přijít jedna zdravotní sestra a jeho advokát.

Krejčíř měl k útěku domluvený vrtulník! Policie v JAR zabavila i jeho deník

Pistole s náboji a deset mobilních telefonů. Krejčíř chtěl uprchnout z vězení v JAR!

VIDEO: Takhle si žil Krejčíř v Jižní Africe! Jeho vila se prodává

 

Zprávy - další články

Doporučujeme