Kdo do něho vejde, už se nevrátí. Do lesa sebevrahů se chodí zabít desítky lidí ročně

4. listopadu 2016·Zprávy·Redakce

Pokud jste se báli u filmu Záhada Blair Witch, ve kterém mladí lidé záhadně umírají v lese, tak snad ani dál nečtěte. V Japonsku totiž existuje les, o kterém se traduje, že je prokletý. Může za to obrovský počet sebevražd.

Aokigahara je území rozléhající se na 35 čtverečních kilometrech nedaleko hory Fudži, ovšem v Japonsku se mu neřekne jinak než “Les sebevrahů”. U vchodu do lesa je dokonce zvláštní tabule s varujícími nápisy. Píše se tam “To nejcennější, co vám dali rodiče, je váš život. Zůstávejte v myšlenkách s vašimi rodiči, sourozenci, a dětmi. Netrapte se v osamění.” To má údajně odradit návštěvníky od spáchání sebevraždy.

Má to svůj důvod. Les totiž patří ke třem místům na světě, kde si lidé nejčastěji berou život! Od roku 1988 zde každoročně zemře kolem 30 lidí! V roce 2003 zde bylo dokonce nalezeno rekordních 105 lidských těl. Před šesti lety se zde o sebevraždu pokusilo přes 200 osob, 54 z nich se to bohužel povedlo. Nejčastěji zde lidé umírají oběšením nebo předávkování drogami či léky. 

Je známo, že les byl v dávných dobách vděčným útočištěm “ubasute”. To byla zvyklost uplatňovaná v Japonsku ještě do 19. století, kdy příbuzní odnesli příliš staré nebo nemocné prarodiče na odlehlá místa, kde je nechali zemřit. Bylo to tehdy bráno něco jako dnešní eutanazie. Od té doby podle místních tu mezi stromy bloudí prokleté duše mrtvých, které nenalezly po smrti klid.

Podívejte se na trailer filmu Les sebevrahů, který byl letos uveden v kinech:

FOTO: Shutterstock / Reprofoto YouTube

Zprávy - další články

Doporučujeme