Kočička spadla do dešťového svodu. Na pomoc jí museli přijet hasiči

24. listopadu 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Hasiči zachránili kočičku. (Foto: se souhlasem HZS Jihomoravský kraj)

Obrovské štěstí měla kočička z obce Tvarožná na Brněnsku. Omylem spadla do dešťového svodu a nemohla se dostat ven. Majitelka musela na pomoc zavolat hasiče, kteří kopali několik hodin. Informovali o tom záchranáři Jihomoravského kraje na facebooku.

V neděli dopoledne volala na tísňovou linku zoufalá majitelka čičinky. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že zvíře spadlo dešťovým svodem až pod úroveň terénu. “Rozebrali dlažbu okolo svodu a postupně také několik částí odpadního potrubí,” popsali na facebooku záchranáři.

Micka pak byla asi šest metrů daleko. Cestu už měla volnou, a proto odjeli zpět na základnu. Bohužel, musela být velmi vystrašená, protože po dlouhých hodinách se na povrchu neobjevila. Hasiči se tak na místo vrátili ve večerních hodinách.

Rozebrali dlažbu, vytvořili výkop a zatarasili kočce postup hlouběji do potrubí a přibližně po dvou hodinách zvíře nezraněné vyprostili a předali majitelce,” dodali. Vše tak dopadlo dobře a micinka se zase může radovat z teplé náruče své paničky.

Zprávy - další články

Doporučujeme