Krasobruslař John Coughlin spáchal sebevraždu. Stal se obětí kampaně #MeToo?

22. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Dvojnásobný americký šampion v krasobruslení John Coughlin spáchal sebevraždu. Oznámila to národní federace s odkazem na oznámení sportovcovy sestry. Coughlinovi bylo 33 let.

Policie objevila tělo v jeho domě v pátek, podrobnosti ale nezveřejnila. Podle zámořských médií byla Coughlinovi den před smrtí z nezveřejněných důvodů dočasně zastavena činnost ve všech oblastech jeho sportu.

Coughlin, jenž vyhrál s dvěma různými partnerkami americký šampionát v kategorii sportovních dvojic v letech 2011 a 2012, byl vyšetřován pro podezření ze sexuálního obtěžování a podobné formy nevhodného chování k ženám. Na sociálních sítích se na něj snesla vlna kritiky, ale krasobruslař byl skálopevně přesvědčen, že se ničeho nedopustil.

Někteří lidé jej v diskuzích přirovnávali k nechvalně známému doktorovi amerických gymnastek Larrymu Nassarovi, jenž zneužil několik mladých dívek. John Coughlin se snažil bránit, ale nebylo mu to nic platné. Z jeho smrti byl šokovaný nejen jeho kamarád, jenž na facebooku zmínil, že John byl zničený a nevěděl, jak dál, ale také Mezinárodní bruslařská federace, ve které vedl komisi sportovců a působil jako člen technické komise.

Zprávy - další články

Doporučujeme