Krejčíř u soudu v JAR: Prosil o propuštění a tvrdil, že z Česka uprchl na kole!

28. července 2015·Zprávy·Redakce

V Johannesburgu dnes pokračoval proces s podnikatelem Radovanem Krejčířem. Ten podal žádost o propuštění z vazby na kauci. Ve vězení v JAR je Krejčíř od roku 2013.

Krejčíř je v jihoafrické vazbě v souvislosti s případem vraždy podnikatele libanonského původu Sama Issy. Ten byl prý původně Krejčířovým pobočníkem a podle médií obchodoval s drogami. Zastřelen byl v říjnu 2013 více než třiceti ranami z vedlejšího vozu v okamžiku, kdy se svým autem zastavil na semaforu v luxusní johannesburské čtvrti.

Krejčíř před soudem stanul spolu s dalšími čtyřmi lidmi. Viditelně pohublý, oblečen do džínsů, bílého trika a černého saka, znovu popřel, že by se na vraždě jakkoli podílel. A snažil se přesvědčit soud, aby ho propustil na kauci. Navrhl, že by mohl dostat elektronický náramek, který by monitoroval jeho pohyb. 

Před soudem také popisoval, jak uprchl z České republiky. Prý odjel na kole do Polska na pas svého přítele jménem Tomiga. Poté jel přes Ukrajinu, Turecko, Dubaj až na Seychely. Z České republiky Krejčíř zmizel v červnu 2005 během domovní prohlídky jeho luxusní černošické vily.

Prokurátor se podnikatele ptal, proč měl v České republice čtyři cestovní pasy na různá jména. Krejčíř odvětil, že měl jen tři pasy. Následně si vyslechl kritiku kvůli tomu, že údajně vlastní nejméně šest cestovních pasů na různá jména. Krejčíř argumentoval, že v České republice a na Seychelách je legální změnit si jméno. Jediný falešný pas byl prý ten, který použil při svém útěku z ČR.

Zprávy - další články

Doporučujeme