Miloš Zeman pro Frekvenci 1: Krok europoslanců v případě Babiše neberu příliš vážně

10. června 2021·Zprávy·Luboš Procházka

Prezident Miloš Zeman během návratu z pracovní cesty do Vídně poskytl rozhovor rádiu Frekvence 1 a Parlamentním listům. Mimo jiné v něm reagoval na dnešní krok eurposlanců, kteří odsoudili střet zájmů premiéra Andreje Babiš.

“No tak víte, že je to právně nezávazné usnesení, takže v každém případě ho neberu příliš vážně,” prohlásil Zeman na Frekvenci 1.

Vyjádřil se také k úmrtí herečky Libuše Šafránková, kterou v roce 2015 vyznamenal. “Byla to moje platonická láska, před mnoha a mnoha desítkami let, samozřejmě pošlu věnec a je mi nesmírně líto, že odešla,” řekl prezident.

V rozhovoru se také vrátil k setkání s představitelkou běloruské opozice Cichanouskou. “Bylo to přátelské setkání a já jsem jí mimochodem navrhnul, jestli by běloruská opozice neměla mít v Praze vztyčnou kancelář.”

Došlo také na otázky týkající se rozhodnutí senátního bezpečnostního výboru podle kterého není Miloš Zeman schopný vykonávat funkci prezidenta. Odpověď bude velmi stručná: “Blbostmi se nezabývám!”

Ke kauze Dominika Feriho pak prezident doplnil: “Bohužel pan Fischer a pan Feri mají společné to, že v obou případech odpovídám, že blbostmi se nezabývám. Mám velmi rezervovaný postoj k hnutí Me Too.”

Poslechněte si

Zprávy - další články

Doporučujeme